fbpx
Evolucija izobraževanja

Evolucija izobraževanja

Portret Valentin Rozman

Zdravo, moje ime je Valentin Rozman in živim v Mariboru.

Od julija 2020 sem del podjetja, ki omogoča inovativno delo na področju izobraževanja.

Vas zanima kaj počnemo?

Dovolite, da vam povem kar našo 30-sekundno predstavitev.

Vendar pa vas bom prosil, da malce sodelujete z mano.

Pomislite najprej na svoje dihanje.

Če bi morali misliti na svoje dihanje, kako dolgo bi živeli?

Povprečen človek bi umrl v nekaj minutah, saj nam misli hitro ukradejo pozornost.

Pomislite sedaj na utripanje svojega srca.

Če mi morali misliti na utripanje svojega srca, koliko dolgo bi živeli?

Še hitreje bi umrli, kajne?

In zakaj nas potem celoten izobraževalni sistem sili, da gremo skozi razmišljanje, um, spomin?

Se spomnite, ko ste bil v šoli in ste se pripravljali na kakšen pomemben preizkus znanja?

Študirali ste, trudili ste se stvari zapomniti, mogoče tudi z uporabo flash kartic, in nato ste šli na testiranje.

In sedaj, ko so izpiti za vami, koliko od tistega znanja vam je še ostalo v spominu?

Povprečen človek ohrani le malo od vseh informacij, ki se jih je učil v šoli.

Bi se torej vi in vaši otroci raje še naprej trudili stvari zapomniti, ali bi jih raje enostavno vedeli?

Če bi jih radi enostavno vedeli, lahko povem, da se mi točno s tem ukvarjamo.

Začnemo že v predšolskem obdobju in nadaljujemo skozi osnovnošolsko ter univerzitetno izobraževanje.

Omogočamo učni proces, pri katerem se uporabi tisti del možganov, s katerim stvari enostavno vemo.

Kaj več vam o tem ne morem povedati, to morati izkusiti sami.

Predlagam da me kontaktirate in se zmenimo za termin in lokacijo brezplačne predstavitve.

Bi radi že sedaj več informacij?


Tudi lahko. Gre za učno tehnologijo, ki omogoča razvoj naravne učne sposobnosti človeškega fizičnega telesa. Razvijati jo je začel policijski kriminalist Bernard Poolman. Spraševal se je, zakaj so nekateri ljudje v življenju zelo uspešni in odgovorni, drugi pa so komaj sposobni preživeti in s svojimi odločitvami škodujejo tako sebi kot drugim. Ugotovil je, da javni šolski sistem enostavno ni učinkovit, oziroma da nas celo poneumlja in travmatizira. To je razloženo tudi v knjigi Dumbing Us Down, ki jo je napisal večkrat nagrajeni učitelj John Taylor Gatto.

Dumbing Us Down


Bernard se je odločil izzive človeške družbe raziskati izjemno temeljito. Začel je s proučevanjem psihologije, se poglabljal v religije, duhovnost in podobna področja mejnih znanosti. Prišel je do spoznanja, da smo ljudje močno zaslepljeni ter nezmožni dojemanja realnosti oziroma posledic lastnih dejanj. Obnašamo se, kot da živimo v neki virtualni realnosti, podobno, kot je prikazano v filmski seriji Matrica. Živimo torej na osnovi neralnih prepričanj in verovanj, ki so kot neke vrste umski virusi. Bernard se je preko pisanja spletnega dnevnika odločil najprej sam iz sebe odstraniti čim več omejujočih prepričanj. Nato pa je svojo življenjsko zgodbo in priporočila za človeštvo strnil še v knjigi Virus Free Mind.

Virus Free Mind


Tudi sodobni psihologi sedaj že vedo, da nas najbolj zaznamujejo zgodnje življenjske izkušnje. Raziskovalna skupina, ki jo je ustanovil Bernard, pa je ustvarila tudi avdio serijo Parenting – Perfecting the Human Race. Vsebuje izjemno natančno razlago o tem, kaj se dogaja v notranjosti otroka v prvih sedmih letih po rojstvu. Zato jo priporočam v poslušanje zlasti vsem vzgojiteljem, staršem ter bodočim staršem. Na osnovi tega znanja je možno zanesljivo preprečiti mnoge škodljive vplive okolja na občutljivo otroško telo.

Parenting - Perfecting the Human Race


Klasične metode učenja otrok pogosto pripeljejo do številnih vedenjskih ter učnih težav, kot so ADD motnja pozornosti, ADHD hiperaktivnost, disleksija, diskalkulija in jecljanje. Bernard je močno razmišljal, kako doseči, da bi se otroke zaščitilo pred vsemi škodljivimi metodami vzgoje, ter učenja. Naposled je razvil univerzalno učno tehnologijo, ki deluje na osnovi natančnega razumevanja naravne učne sposobnosti človeškega fizičnega telesa. Tako je enostavna, da jo lahko pričnejo uporabljati že nekajletni otroci. In prej kot jo začnejo uporabljati, bolj razvijejo svoje številne potenciale. Posledično dosežejo visoko samozavest in zmožnost uspešnega samostojnega soočanja z vsemi izzivi v odraslem življenju.

TechnoTutor in otroci


Bernard se je pred njegovo smrtjo leta 2013 odločil poskrbeti, da bi njegova inovacija lahko rešila življenja čim večjega števila otrok na tem svetu. Na pomoč sta mu priskočila Cameron Cope in njegova žena Katie Cope. Oba sta vrsto let delala kot profesionalna tutorja in pomagala študentom pri premagovanju učnih težav. Z Bernardom sta sklenila dogovor, da prevzameta vlogo razvoja učne tehnologije ter sistema distribucije v sleherno družino na tem svetu. Ustanovila sta TechnoTutor, ki ima vizijo postati največje izobraževalno podjetje na svetu.

Moving America Forward


Cameron in Katie imata sedaj svoje otroke, ki ju vzgajata s pomočjo TechnoTutorja. Najprej se jima je leta 2016 rodil sin Max, leta 2018 pa še hčerka Seneca. Ustvarila sta dokumentarno video serijo razvoja njunih otrok, preko katere vsak lahko vidi že izjemne sposobnosti Maxa za njegovo starost. Pri vsega nekaj letih starosti že zelo dobro bere, razume ter govori in celo elektronska vezja je že začel sestavljati. Na glavnem video kanalu pa je še več pričevanj družin, ki pojasnjujejo, kako so si s TechnoTutorjem izboljšali učni uspeh.

Družina Cameron


Vendar pa TechnoTutor ni namenjen samo otrokom. Priporočljivo je, da ga začnejo uporabljati vsi ljudje, ne glede na starost, zlasti starši ter bodoči starši. Kajti vsak z uporabo TechnoTutorja izboljša svoj spomin, hitrost procesiranja informacij, komunikacijske sposobnosti, čustveno stabilnost, medsebojne odnose ter življenjsko uspešnost. O tem pričajo tudi številne video izjave odraslih uporabnikov ter njihova pisna pričevanja.

TechnoTutor odrasli


Če želite tudi vi spoznati moč TechnoTutorja, vas vabim, da naročite brezplačno predstavitev. Valentin Rozman sem glavni poblaščeni TechnoTutor distributer z licenco AD – Area Distributor za celotno Slovenijo. Možnost imam izvajanja predstavitev učne tehnologije končnim uporabnikom ter ponujanja LD – Licencensed Distributor pooblastil tistim, ki jih zanima lastna podjetniška kariera v izobraževalni panogi.

TechnoTutor predstavitev


Predstavitve se izvajajo običajno na domu družin z otroci, lahko pa tudi v pisarni na Koroški cesti 104 v Mariboru. Začne se z uvodnim spoznavnim pogovorom. Nato se s posveti problematiki trenutnega javnega šolskega sistema ter kako TechnoTutor glede tega lahko pomaga. Sledi preizkus hitrosti branja ter stopnje razumevanja in prepoznavanja besed tako za starše kot za starejše otroke. Za tem lahko vsak izkusi, kako si je z uporabo TechnoTutorja možno hitro, enostavno ter učinkovito zapomniti stvari. Na koncu se predstavi pogoje nakupa uporabniške licence ter po želji še povezane poslovne priložnosti. Vse skupaj traja okoli 3 ure, če so udeleženci zelo navdušeni in močno radovedni, pa še dodatno urico ali dve.

Kako naročiti predstavitev?

Če želite preizkusiti TechnoTutorja, mi lahko pošljete SMS ali me pokličite na 041 756 753, elektronsko sporočilo na info@valentinrozman.si, me kontaktirajte preko Facebooka, kjer me najdete pod imenom Valentin Rozman, izpolnete spodnji obrazec, ali pa že kar preko Calbird aplikacije rezervirate prosti termin.