fbpx
Life Coach Valentin Rozman v TV oodaji Klepet ob kavi

O meni

Valentin Rozman sem se rodil leta 1973 na Jesenicah, kjer sem zaključil izobraževanje za strojnega tehnika. Moja prva zaposlitev je bila v družinskem podjetju mojega očeta za razvoj ter proizvodnjo inovativnih ekoloških rešitev za jeklarsko industrijo. Leta 1994 smo se preoblikovali v podjetje za vizualne komunikacije, v katerem sem vodil oddelek za pripravo za tisk ter izdelavo reklamnih napisov. Takrat sem tudi ustvaril svojo prvo veliko tehnološko inovacijo za grafično industrijo, ki je pomenila veliko revolucijo na področju izdelave potiskanih nalepk poljubnih oblik. V okviru SPIM – Slovenske podjetniške inovacijske mreže, sem jo predstavljal na sejmih inovacij doma in v tujini, na katerih sem prejel priznanje Mladi inovator ter številne diplome in medalje.

Leta 2000 sem se registriral kot samostojni podjetnik ter najprej začel z ustvarjanjem kot kreativni grafični in spletni oblikovalec ter profesionalni fotograf. Zaradi osebnih okoliščin sem se z leti vse bolj preusmerjal v humanistično delovanje. Zato sem se leta 2014 preoblikoval v zasebni zavod, v sklopu katerega v mednarodnem obsegu razvijam projekte za ustvarjanje čim večjega pozitivnega družbenega učinka. Od januarja 2020 delujem kot Life Coach oziroma življenjski trener, od 1. junija 2020 pa tudi kot poslovni coach, strokovnjah in mentor, vpisan v evidenco SPIRIT Slovenija za podporo startup in scaleup podjetjem, ki so vključeni v programe subjektov inovativnega okolja. Za podrobnejše informacije o vseh mojih poslovnih izkušnjah ter nabranih znanjih, si lahko ogledate naslednja dokumenta:

Moj 2 strani dolg obratno kronološki Europass PDF življenjepis
Moj 18 strani dolg kronološki Europass PDF življenjepis

Spreminjanje usmeritve mojega profesionalnega delovanja je posledica različnih obremenjujočih izkušenj v preteklosti, ki so negativno vplivale na moje zdravje in odnose. V družinskem okolju sem sicer izkušal zadostno materialno obilje, je pa močno šepalo glede odnosov kot posledica preteklih travmatičnih izkušenj mojih staršev. Moje odraščanje so tako spremljali zelo velika zaščitniškost, posesivnost in ustrahovanje, kar je slabo vplivalo na moje psihično in fizično zdravje. V zgodnjem otroštvu sem trpel boleče kronično vnetje ušes in različne fizične poškodbe. V srednji šoli so me mučile bolečine v želodcu, poslabšal se mi je vid in pričel sem nositi očala. Dlani in stopala sem imel zelo hladna, glas skoraj neslišen, in tudi nekaj kožnih problemov se je pojavilo.

V družinskem podjetju sem izkušal deloholizem, preobremenjenost, nerazumevanje in beg od realnosti, zato sem takrat prvič poiskal tudi psihološko pomoč. In tudi po osamosvojitvi od staršev, so ti še vedno z dobrimi nameni posegali v moje življenje, kar je tudi vplivalo na končanje odnosa z mojo prvo življenjsko partnerko. V tistem obdobju so se mi pojavljale močne bolečine v kolenu, v križu in med lopaticami. Moja samozavest je bila na dnu, vsled samoobsojanja pa se niti v ogledalo nisem mogel pogledati. Zdravje se je skozi leta poslabševalo tudi pri moji materi, celo do te mere, da se je naposled odločila za samomor.

Ob začetku moje samostojne poslovne kariere sem začel z raziskovanjem, da bi lahko čim bolje razumel vzroke za svoje življenjsko stanje. Želel sem izboljšati svoje psihično in fizično stanje ter uspešnost na zasebnem in profesionalnem področju. Prebral sem številne knjige iz področja celostnega razumevanja življenja ter preizkušal različne terapije in vadbe. Naposled sem leta 2010, med okrevanjem po smrtno nevarni nesreči, odkril mednarodno skupino, ki me navdušuje še danes. Ustvarjena je bila vsled globokega hrepenenja sedaj že pokojnega policijskega kriminalista Bernarda Poolmana, da odkrije najbolj temeljne vzroke za vse težave, ki jih vsi skupaj izkušamo na tem svetu. Kot rezultat so nastali spletni tečaji za osvobajanje od vseh sprejetih prepričanj, ki nas med seboj razdvajajo. In pa spletna stran z izjemno obsežno zbirka multimedijskega izobraževalnega gradiva, kjer vsak lahko najde odgovore na številna življenjska vprašanja. Bernard je tudi začetnik razvoja inovativne učne tehnologije, za katero sem v juniju 2020 postal prvi pooblaščeni zastopnik v Sloveniji.

Preobrazbo lastnih miselnih in vedenjskih vzorcev izvajam preko pisanja svojih javnih spletnih dnevnikov, v katerih imam skupno že preko 500 objav. Za dodatno samopodporo snemam tudi video dnevnike, ki sem jih doslej ustvaril tudi že več kot 500. Na njihovi osnovi sem bil trikrat povabljen tudi v TV oddajo Klepet ob kavi, kjer so z mano posneli že 3 intervjuje. In dve avtobiografski knjigi sem doslej izdal ter sodeloval pri izdaji knjige mojega prijatelja:

Moj slovenski video kanal
Moj angleški video kanal
Moj slovenski spletni dnevnik
Moj angleški spletni dnevnik
Moja slovenska knjiga
Moja angleška knjiga
Prijateljeva knjiga

Rezultat dolgoletnega dela na sebi, se kaže kot močno izboljšanje mojega psihičnega in fizičnega zdravja. Prebavo imam sedaj odlično, v rokah in nogah imam zadosten energijski pretok, glave mi ni več potrebno ščititi pred najmanjšim vetrom, kronične bolečine v kolenu, hrbtu in lopaticah ter kožni problemi so izginili, povrnil se mi je odličen vid in posledično ne nosim več očal. Zelo sem zadovoljen s svojim fizičnim izgledom, glas imam močan in odločen, odnosi z osebami iz moje okolice pa so zelo dobri. S svojim lastnim zgledom želim tudi drugim pokazati, kako lahko vsak vzame življenje v svoje roke. Neprestano se razvijam, pridobivam nova znanja na številnih delavnicah in skrbim za čim bolj sonaraven življenjski stil. Mnoge svoje aktivnosti fotografsko dokumentiram in objavim v svojem Facebook profilu, zato si jih tam lahko ogledate, če me želite še bolje spoznati:

Seznam vseh mojih spletnih foto albumov

Kako stopiti v stik z mano?

Pošljite mi e-sporočilo na info@valentinrozman.si ali SMS na 041 756 753 in kontaktiral vas bom najkasneje v roku enega dneva. Hkrati me lahko zaprosite tudi za Facebook ali LinkedIn prijateljstvo.